Financierings- mogelijkheden voor de Gamer

De aanschaf van de Gamer is voor veel scholen een behoorlijke uitgave. Gelukkig zijn er vele initiatieven die financiering makkelijker maken. Zo wordt de Gamer voor iedere school bereikbaar. Laat je inspireren door de voorbeelden hieronder en neem contact op om samen de mogelijkheden voor jullie school te bespreken. We denken graag mee!

Subsidies

Er worden vanuit de overheid verschillende subsidies verstrekt om bewegend leren en duurzaamheid op scholen te stimuleren. Naast de voorbeelden die op deze pagina te vinden zijn, zijn er vanuit gemeenten en provincies talloze andere subsidies en projecten waarbij de Gamer naadloos aansluit.

OBS de Bibit schaft Gamer aan dankzij Prins Bernhard Cultuurfonds​

OBS de Bibit schaft Gamer aan dankzij Prins Bernhard Cultuurfonds

Basisschool de Bibit in Tilburg legde het 150e groene schoolplein in Brabant aan. Dankzij de subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor Schoolpleinen van de Toekomst kreeg de Bibit ook een Gamer op hun nieuwe groene schoolplein. Deze subsidie is voor basis- én middelbare scholen die hun schoolplein gezond, klimaatbestendig en natuurlijk avontuurlijk inrichten. De Gamer sluit naadloos aan bij de doelstelling van de subsidie door in te spelen op de 3 belangrijkste thema’s: spelend leren, actief bewegen én duurzame energie voor de omgeving opwekken.

 
CBS de Schelp financiert Gamer volledig via NPO​

CBS de Schelp financiert Gamer volledig via NPO

CBS de Schelp in Puttershoek was de eerste school die de Gamer volledig via het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) financierde. Met het NPO draagt de overheid bij aan de ontwikkeling van het onderwijs in Nederland. De Gamer is een bewezen effectieve methode die valt binnen de menukaart van het ministerie. Bewegend leren heeft duidelijke voordelen voor de cognitieve en motorische vaardigheden van basisschoolkinderen. Hierdoor is volledige financiering met de NPO-gelden mogelijk. En dit is niet alleen voordelig voor de korte termijn; met een levensduur van zo’n 10 jaar draagt de Gamer ook op de lange termijn bij aan de ontwikkeling van het onderwijs in Nederland!

Wil je meer weten over financiering via NPO?

Kan je niet wachten? Bel dan 010 276 2213 en we helpen je direct.

Sponsoring

Komt de school niet (meer) in aanmerking voor een subsidie? Dan biedt sponsoring soms een oplossing. Het is gelijk een mooi project voor de leerlingen om samen op te pakken!

Jumbo Koornneef sponsor van de eerste Gamer in het Westland​

Jumbo Koornneef sponsor van de eerste Gamer in het Westland

Christelijke Basisschool De Ouverture in Naaldwijk koos ervoor de Gamer op een wel heel creatieve wijze te financieren. De school organiseerde een sponsorloop. Met de opbrengst sponsorde ouders en de lokale Jumbo het volledige bedrag van de Gamer. Volgens een van de betrokken ouders was samenwerken om deze aanschaf te realiseren niet meer dan logisch: een investering in bewegend leren én duurzaamheid.

1111111

Leerlingen van OBS De Lettertuin zamelen cheques in

OBS De Lettertuin in Ede wilde wel héél graag een Gamer. 2 jaar lang zijn leerlingen in de weer geweest om het geld bij elkaar te krijgen. Hoe? Door een heleboel cheques te innen. Elk woonadres binnen de gemeente Ede ontvangt 2 keer per jaar een cheque t.w.v. € 7,50. Bewoners kunnen zo samen met buurtgenoten sparen voor initiatieven die de buurt mooier, leuker of beter maken. De leerlingen verzamelde de cheques van zoveel mogelijk ouders, buren, opa’s en oma’s en kregen het zo voor elkaar de Gamer met alle cheques te betalen.

Gamers in het wild

CBS de kinderkring, woubrugge

KOKO kinderopvang, de tovertuin, vlueten

CBS de Flambouw, nigtevecht

Wil je meer weten over NPO financiering?

Download dan de NPO Gamer & floor module. Of neem dan contact op. Onze medewerkers beantwoorden graag jouw vragen. Kan je niet wachten? Bel 010 276 2213 en we helpen je direct.